Opšte vesti...
Slatko uparivanje hleba i supe

Slatko uparivanje hleba i supe

Mnogi restorani uparuju hleb sa svojim supama. No, u mediteranskoj kuhinji , to je uobičajeno da se supa služi sa svežim ili ustajalim hlebom.

Najčešći primer su tost kriške hleba , ponekad utrljane belim lukom, raspoređene u široku zdelicu i prekrivene supom. Veoma dobro se slažu uz jaja za zadovoljavajući obrok.

Ostale hleb-supe su debela jela: komad hleba se doda u supu i kuva dok se skroz ne razbije. najpoznatija italijanska verzija je Pappa al Pomodoro i Ribolita, koja se obično sklapa  graškom i supom od povrća pa se naknadno pomeša sa hlebom.

Portugal ima niz hleb-supa nazvane Açordas. U skandinaviji ćete naći supe napravljene od tamnog hleba i piva, kao i slatka supa od jabuka obložena hlebom od celog zrna.

Evo još četiri načina hleb supe:

Majorčanska hleb-supa od povrća: Dodajte jaje na ovu tradicionalnu supu za još jači obrok.

Apple-Spice supa za doručak: ova supa ,omiljena na hladne dane , može biti poslužena i na ručak ili večeru - a uz dodatak jogurta čini golem doručak.

Ribollita: u Toskani, grašak supa  "reboiled" sa hlebom kako bi dobili udobnost hrane..

Toskanskog hleb supa od paradajza: Pappa al Pomodoro, ova skromna smesa hleba , paradajza , belog luka i bosiljka ima luksuzan ukus.